Hoe is het nu met: BUUR

Hoe is het nu met: Varsselder Veldhunten
16 juli 2019
Hoe is het nu met: Doelum
28 april 2020

Hoe is het nu met: BUUR

Vrijwilligers van BUUR brengen 130 zelfgemaakte cupcakes, meringues en plaatcakes langs bij de senioren in de aanliggende complexen! 

Het is alweer twee jaar geleden dat wij meededen aan de verkiezing voor Dorpshuis van het Jaar. We kijken terug op een geweldige ervaringWe mochten laten zien waar we iedere dag zo druk mee zijnEn we maakten kennis met collega’s die met dezelfde bevlogenheid een bijzondere plek creëren. 

De verkiezing voor Dorpshuis van het Jaar was voor ons leerzaam. We hebben alle feedback gebruikt om een aantal veranderingen in gang te zetten. Voor veel mensen was het niet helemaal duidelijk of we een restaurant of een buurthuis zijn. Dit komt omdat wij onafhankelijk van subsidies functioneren en vooral draaien op de inkomsten van de horeca. De stichting van BUUR vult aan met projectgelden.  

Meer verbinding 

Na de Dorpshuis van het Jaar verkiezing zijn we een project gestart om de verbinding van ouderen met elkaar en met de wijk te vergroten. Doordat de gemeente ons ondersteunt met subsidie, konden we projectleider Sylvia aanstellen. Omdat het eerste jaar zo succesvol was, kunnen we Sylvia ook dit jaar inzetten. Natuurlijk om de activiteiten voor ouderen verder uit te breiden, maar ook om nieuwe projecten te ontwikkelen. We krijgen namelijk steeds beter en meer beeld bij de wensen en behoeften van andere groepen in de wijk.

Gelukkig hebben we ook steeds meer mankracht om die wensen om te zetten in concrete, mooie activiteiten en projecten. Zo willen we dit jaar graag een start maken met de BUURacademie, een leerplaats waarin mensen met afstand tot arbeidsmarkt hun talenten en kennis kunnen vergroten. Op termijn kunnen ook andere buurtbewoners meedoen aan workshops en trainingen.  

Betrokken blijven 

Momenteel staat ook voor ons, net als voor onze wijkbewoners en u, de wereld op z’n kop door de coronacrisis. We moeten afstand houden, onze handen heel vaak wassen en vooral niet in paniek raken. Onze deuren die altijd open willen staan voor onze wijkbewoners zijn gesloten. Activiteiten voor jong en oud liggen stil. Maar het past bij BUUR om ook van deze nare situatie een kans te maken. We zijn bezig met het realiseren van aanpassingen in het pand zodat we ons werk efficiënter kunnen inrichten. Tegelijkertijd richt Sylvia samen met haar vrijwilligers nieuwe acties in. We spinnen een online web waarin we vraag en aanbod met elkaar matchen. Zo hebben we het in de afgelopen weken voor elkaar gekregen dat kinderen kaarten maken voor onze seniore bewoners, bakken buurtbewoners voor ouderen lekkere cupcakes en meringues voor Pasen, hebben we een hulplijn geopend en stonden twee zangeressen, via Club Goud ingevlogen, in de tuin van BUUR en zongen zij onze oudere bewoners prachtig toe.  

Verbinden doe je op allerlei manieren. Laten weten dat je er bent en dat je betrokken bent, dat is waar het om draait in buurthuizen. Op welke manier dan ook.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen + dertien =