Hoe is het nu met de winnaar van 2019: ’t Dorpshuus in IJzerlo

Hoe is het nu met: Doelum
28 april 2020
Hoe is het nu met: Rietmolen
25 augustus 2020

Foto’s gemaakt door: Boy Surminski – Studio Plan B

Hoe is het nu met: Ijzerlo

Foto’s gemaakt door: Boy Surminski – Studio Plan B

I

“Het was heel erg leuk en leerzaam om aan de verkiezing mee te doen. De nominatie met Angelique en de draaidagen, die vergeet ik echt niet meer!” vertelt beheerder Anita Kraaijenbrink van ’t Dorpshuus in IJzerlo“Er zaten grote verschillen tussen de genomineerden, maar er waren ook overeenkomsten. Zonder vrijwilligers kun je als dorpshuis bijvoorbeeld helemaal niets. En een dorpshuis is echt nodig als verbindende factor voor een dorp of buurtschap. 

“Volgens mij waren alle kandidaten op hun eigen manier succesvol. Wij hebben als groot voordeel dat wij een bijzonder mooi interieur in ’t Dorpshuus hebben. Mensen staan versteld dat dat kan in zo’n kleine gemeenschap. Verder hebben wij een hele nieuwe beweegtuin voor jong en oud. En we hebben mazzel met een grote, trouwe club vrijwilligers. Iedereen stemde op ons!”  

Um de middag-pot 

Met het geld dat we hebben gewonnen gaan we binnenkort onder andere een glazendroogmachine en een keukenmachine aanschaffen. Zodat we nog beter in staat zijn eten te bereiden. Eén keer in de maand kook ik samen met vrijwilligers voor bejaarden de ‘um de middag-pot’. Die naam is vorig jaar volgens mij tijdens de verkiezing met Angelique ontstaan!” 

Leren 

“Met de opmerkingen van Jan troost over toegankelijkheid voor mensen met een beperking hebben we meteen wat gedaan. We hebben de parkeerplaats aangepast, de lamp op het invalidetoilet verbeterd en er zijn nu beweegsensoren voor mensen in een rolstoel. Allemaal opgepakt door onze klusgroep. Ik zou zeggen als je je aan kunt melden….doen! Zet je dorp of buurt op de kaart en doe mee!”  

Aanpassen 

“Dorpsactiviteiten zijn door de coronacrisis lastig; het ligt stil. Wat wij nu vooral doen is, binnen de mogelijkheden, maaltijden verzorgen op vrijdag, zaterdag en zondag. Er stonden dit jaar nieuwe activiteiten op stapel, maar het is nu onzeker wat kan en mag. Een ‘foute party’ stellen we nog even uit. In februari hebben we een eerste kookworkshop met dertig mensen gehad. Dat smaakt naar meer en kan binnenkort hopelijk weer.”  

Elkaar treffen 

“Alles is nu anders. Wij hopen net als andere dorps- en buurthuizen dat het sociale gebeuren snel weer kan worden opgepakt. We hopen elkaar weer gauw te spreken en treffen in ’t Dorpshuus. Nog heel even volhouden.”   U

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − zeven =