fbpx

Hoe werkt het

Hoe word je het dorps- of buurthuis van 2019?Voor de verkiezing dorpshuis van het jaar 2019 zoeken we de plek in een dorp of wijk in Gelderland waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek voor en door inwoners. Hoe jullie het gebouw noemen maakt niet uit: een dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, MFA of open club maken allemaal kans om de titel te verdienen.

Aanmelden

Meedingen naar de titel? Aanmelden is eenvoudig. Klik hier voor het formulier waarop jullie kunnen aangeven waarom het dorps- of buurthuis in jouw omgeving zou moeten winnen. Er is ook ruimte om filmpjes, foto’s en artikelen toe te voegen.

Iedereen mag zijn of haar dorps- of buurthuis aanmelden. Van trotse bewoner tot bestuurder. Als het maar in de provincie Gelderland staat. Het is wel goed om te weten dat als het dorps- of buurthuis door is naar de volgende ronde, het tijd kost om deel te nemen aan de uitzendingen. Maar, je krijgt er ook veel voor terug!

aanmelden
Omroep Gelderland
Angelique Krüger van Omroep Gelderland zal verslag doen van deze wedstrijd en komt langs bij de zes beste dorps- of buurthuizen. Tijdens acht afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan deze zes genomineerden is de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen € 750,-. De winnaar krijgt daar nog eens €2.500,- bovenop! 

Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni. Uit alle aanmeldingen worden dan zes dorps- of buurthuizen geselecteerd door een deskundige jury.


De expertJan Troost: Toegankelijkheid

 Jan Troost (troostoverleven.nl) is al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Jan is zelf ervaringsdeskundige en deskundige wet Gelijke behandeling en het VN-verdrag handicap. Hij zal daarom specifiek kijken naar de toegankelijkheid van dorps- en buurthuizen. 

Mede mogelijk gemaakt door:
De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een leefbaar Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelandsjongeren Gelderland, Vereniging van Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) en Zorgbelang Inclusief.