fbpx

Hoe werkt het

Hoe word je het dorps- of buurthuis van 2019?Voor de verkiezing dorpshuis van het jaar 2019 zoeken we de plek in een dorp of wijk in Gelderland waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek voor en door inwoners. Hoe jullie het gebouw noemen maakt niet uit: een dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, MFA of open club maken allemaal kans om de titel te verdienen.

In de zeven uitzendingen zullen de zes finalisten de strijd met elkaar aangaan om de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2019’. Er zijn drie manieren om punten te verzamelen: de beheerders van de dorpshuizen gaan bij elkaar op bezoek en beoordelen elkaar, er is een vakjury vanuit de Leefbaarheidsalliantie die een oordeel zal geven én het publiek kan stemmen op zijn/haar favoriete dorpshuis. De uiteindelijke winnaar is degene met de meeste punten over de drie onderdelen.

Het wordt voor het publiek mogelijk om te stemmen in de week van zondag 8 december tot en met vrijdag 13 december via deze website.

Aanmelden

De aanmeldingen voor Dorpshuis van het Jaar 2019 zijn inmiddels gesloten en de 6 finalisten zijn bekend.
Omroep Gelderland
Angelique Krüger van Omroep Gelderland zal verslag doen van deze wedstrijd en komt langs bij de zes beste dorps- of buurthuizen. Tijdens acht afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan deze zes genomineerden is de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen € 750,-. De winnaar krijgt daar nog eens €2.500,- bovenop! 

De expertJan Troost: Toegankelijkheid

 Jan Troost (troostoverleven.nl) is al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Jan is zelf ervaringsdeskundige en deskundige wet Gelijke behandeling en het VN-verdrag handicap. Hij zal daarom specifiek kijken naar de toegankelijkheid van dorps- en buurthuizen. 

Mede mogelijk gemaakt door:
De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een leefbaar Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelandsjongeren Gelderland, Vereniging van Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) en Zorgbelang Inclusief.