fbpx

Dorpshuis van het jaar 2018

Voor de verkiezing dorpshuis van het jaar 2018 zochten we DE plek in het dorp of in de wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek door en voor bewoners. Daarbij maakt het niet uit hoe jullie het gebouw noemen: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, of MFA (multifunctionele accommodatie). Allemaal maakten ze kans om de titel in de wacht te slepen, of het nu in een dorp of stad staat! De winst werd in de wacht gesleept door Dorpshuis Den Diek in Lichtenvoorde Lees hier hoe het na de wedstrijd voor hun verder ging
dorpshuis-finale-2018-77

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk?Wie wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2019’? De zes finalisten zijn bekend, de strijd kan beginnen!

Zes finalisten
Voor het derde jaar op rij wordt hét ‘Dorpshuis van het Jaar’ gezocht. Net als in voorgaande jaren strijden in 2019 zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve ontmoetingsplekken aangemeld. De wedstrijd mag dan Dorpshuis van het Jaar heten, maar alle ontmoetingsplekken in Gelderland – zowel in stad als dorp – konden zich aanmelden.

Een deskundige jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd:
  • MFC Doelum in Renkum
  • 't Dorpshuus in IJzerlo
  • Dorpsaccommodatie Rietmolen
  • Buurthuis ’t Huukske in Arnhem
  • het Stadshuus in Lochem
  • MFC de Steen in Heerewaarden
Op TV
Angelique Krüger van Omroep Gelderland doet wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens zeven afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2019’. De uitzendingen worden dit jaar uitgezonden op zondag 20 oktober, 27 oktober, 3 november, 10 november, 24 november, 8 december en de finale op zondag 15 december.