Hoe is het nu met: Varsselder Veldhunten

Hoe is het nu met: Kulturhus De Borg
3 juli 2019
Hoe is het nu met: BUUR
28 april 2020

Hoe is het nu met: Varsselder Veldhunten

De nominaties voor Dorpshuis van het Jaar 2019 zijn bekend en dat betekent dat de strijd weer is losgebarsten. Ook blikken we nog één keer terug op de competitie van vorig jaar met een oud-deelnemer. ’t Dorpshuus Varsselder-Veldhunten werd vorig jaar tweede. Hoe hebben zijn de strijd ervaren en wat hebben zij ervan geleerd? We spreken met vrijwilliger Joris ten Have.  


Huiskamergevoel 

Veldhunten beschikt over een gunstige locatie. Onder andere met de lokale voetbalvereniging delen ze het pand, waardoor bewoners het dorpshuis makkelijk kunnen vinden. Ondanks de gunstige locatie vindt Joris dat er altijd ook verbeterpunten zijn. Het huiskamergevoel mag volgens de vrijwilliger nog versterkt worden. ‘’Mijn doel is dat mensen zich bij ons thuis voelen en er graag willen komen. Er is nog wel werk aan de winkel. De uitstraling mag nog huiselijker en gezelliger worden’’, aldus Joris.  


Andere invulling  

Op dit moment zijn ze bij ’t Dorpshuus Veldhunten bezig met de, nu nog, loungehoek. Daar was weinig animo voor, dus krijgt hij een andere invulling. ‘’Er waren al langere tijd ideeën voor een spellenkast maar telkens kwam het er niet van. Nu hebben we het doorgezet. Het ontwerp ligt er en als het goed is komt hij snel binnen’’, legt Joris uit. 

Door de competitie heeft het dorpshuis er ook nieuwe samenwerkingen bij gekregen, zoals de lokale dartvereniging. Joris: ‘Vroeger namen de spelers hun eigen dartbord en pijlen mee. Nu hebben we dat hier liggen. Het doet veel goeds voor de sfeer’’, aldus de vrijwilliger.  

Wat het ’t Dorpshuus nog hoopt te bereiken? Activiteiten organiseren los van de verenigingen waar ze mee samenwerken! Op dit moment is er een afspraak gemaakt met de gemeente dat het dorpshuis alleen open mag zijn als er een activiteit plaats vindt bij een van de verenigingen . ‘’Wij zouden graag op eigen voeten willen staan. Dat is een lastig proces. We zijn ermee bezig en hopen op een goede toekomst. Ik zeg altijd: je moet blijven geloven in de ideeën die je zelf hebt’’, aldus Joris ten Have. 

Comments are closed.