Hoe werkt het

Hoe word je het
dorps- of buurthuis van 2018?Voor de verkiezing dorpshuis van het jaar 2018 zoeken we de plek in het dorp of in de wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek door en voor bewoners. Daarbij maakt het niet uit hoe jullie het gebouw noemen: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, of MFA (multifunctionele accommodatie). Allemaal maken ze kans om de titel in de wacht te slepen, of het nu in een dorp of stad staat!

Vanaf april tot 1 juni 2018 was het mogelijk op je dorps- of buurthuis aan te melden via de website. Ook dit jaar hebben we weer veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve aanmeldingen gehad. Vervolgens zijn er 6 dorps- of buurthuizen gekozen. Deze 6 genomineerden ontvangen ieder al een cheque van €750 euro én dingen mee naar de titel ‘dorpshuis van het jaar 2018’.

In september worden de zes genomineerden bezocht door de Omroep Gelderland, de vakjury én de beheerders van de andere genomineerde dorps- of buurthuizen. In totaal krijgt elk van de zes genomineerden drie cijfers: een cijfer van de vakjury, een cijfer van de andere beheerders en een cijfer voor het aantal stemmen via de website. Er kan ook dit najaar namelijk gestemd worden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl! Het gemiddelde van deze drie cijfers bepaald welk dorps- of buurthuis de titel in de wacht sleept én het prijzengeld: € 3000,-!

Angelique Krüger zal op Omroep Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. Tijdens acht afleveringen, die van 20 oktober tot en met 8 december worden uitgezonden, gaan deze zes dorps- of buurthuizen de strijd met elkaar aan.

Waar let de jury op?We kijken natuurlijk naar het hele plaatje, maar net als vorig jaar hebben we drie thema’s waar we extra goed op letten.
Omroep Gelderland
Angelique Krüger van Omroep Gelderland zal weer verslag doen van deze wedstrijd en komt langs bij de zes genomineerden. Tijdens acht afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan deze zes dorps- of buurthuizen de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen € 750,-. De winnaar krijgt daar nog eens € 3000,- bovenop!

Aanmelden kan tot 1 juni 2018. Uit alle aanmeldingen worden dan zes dorps- of buurthuizen geselecteerd door een deskundige jury.
Dus geef je dorps- of buurthuis op en misschien staat Angelique Krüger binnenkort bij jullie op de stoep!

Aanmelden

Mede mogelijk gemaakt door:
De verkiezing Dorpshuis van het jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelandsjongeren Gelderland, Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) en Zorgbelang Gelderland.