Hoe werkt het

Hoe word je het
dorps- of buurthuis van 2018?Voor de verkiezing dorpshuis van het jaar 2018 zoeken we de plek in het dorp of in de wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek door en voor bewoners. Daarbij maakt het niet uit hoe jullie het gebouw noemen: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, of MFA (multifunctionele accommodatie). Allemaal maken ze kans om de titel in de wacht te slepen, of het nu in een dorp of stad staat!

Waar let de jury op bij het kiezen van de zes genomineerden?We kijken natuurlijk naar het hele plaatje, maar net als vorig jaar hebben we drie thema’s waar we extra goed op letten.
Meedingen naar de titel? Aanmelden is eenvoudig. Klik hier voor het formulier waarop jullie kunnen aangeven waarom het dorps- of buurthuis in jouw omgeving zou moeten winnen. Er is ook ruimte om filmpjes, foto’s en artikelen toe te voegen.

Iedereen mag zijn of haar dorps- of buurthuis aanmelden. Van trotse bewoner tot bestuurder. Als het maar in de provincie Gelderland staat. Het is wel goed om te weten dat als het dorps- of buurthuis door is naar de volgende ronde, het tijd kost om deel te nemen aan de uitzendingen. Maar, je krijgt er ook veel mooie publiciteit voor terug!
Omroep Gelderland
Angelique Krüger van Omroep Gelderland zal weer verslag doen van deze wedstrijd en komt langs bij de zes genomineerden. Tijdens acht afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, gaan deze zes dorps- of buurthuizen de strijd met elkaar aan. Alle finalisten krijgen € 750,-. De winnaar krijgt daar nog eens € 3000,- bovenop!

Aanmelden kan tot 1 juni 2018. Uit alle aanmeldingen worden dan zes dorps- of buurthuizen geselecteerd door een deskundige jury.
Dus geef je dorps- of buurthuis op en misschien staat Angelique Krüger binnenkort bij jullie op de stoep!

Aanmelden

Mede mogelijk gemaakt door:
De verkiezing Dorpshuis van het jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelandsjongeren Gelderland, Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK) en Zorgbelang Gelderland.